Supporters Jasper Stuyven ontgoocheld over niet-selectie voor WK

maandag 16 september 2019 - 19:13
Jeroen Tuytten
De supporters van Leuvenaar Jasper Stuyven zijn ontgoocheld. Ze hadden verwacht dat Jasper zou deel uitmaken van de selectie, zeker na zijn overwinning in het eindklassement van de Ronde van Duitsland vorige maand. Stuyven is invaller.

"We zijn ontgoocheld", zegt Jos Versonnen van de supportersclub. "Zijn voorjaar was misschien niet zo goed, maar na zijn prestatie in de Ronde van Duitsland en ook in de Tour hadden wij toch gehoopt op een selectie. En dan zie ik ook dat maar liefst vier renners van Deceuninck-Quick-Step geselecteerd zijn", aldus Versonnen. Een tiental mensen van de supportersclub gaat toch naar het wereldkampioenschap in Yorkshire. "We zullen dan maar voor de andere Belgen supporteren", zegt Versonnen. De STUY-VAN ( zie foto) blijft wel op stal. 

 

Leuvenaar Jasper Stuyven had eerder al gereageerd. "Ik voelde het aankomen", aldus Stuyven, "maar ik ben toch zwaar ontgoocheld. Ik koers heel sterk, heb blijk gegeven van een goede conditie en wilde graag naar dat WK, maar blijkbaar is dat eindklassement winnen in Duitsland toch niet voldoende." Als invaller maakt Stuyven nog een waterkansje om naar Yorkshire te gaan. Stuyven weet nog niet of hij die kans zal grijpen.  "Ik wens niemand ziekte toe of pech. Dat hoop je niet voor je collega's. En als ik dan word opgeroepen, zal ik de beslissing om te gaan laten afhangen van het moment. Mijn hoofd staat nu niet echt meer naar dat WK."  Stuyven neemt woensdag deel aan de GP de Wallonie, een wedstrijd die hij vorig jaar won.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!