Tour de crème: de provincie koppelt de beste hoeve-ijsjes aan wandel- en fietsroutes

woensdag 22 juli 2020 - 11:29
ijsjes
Onder de noemer “Tour de Crème” zet de provincie Vlaams-Brabant boerderijen in de kijker die heerlijke bolletjes vers hoeve-ijs verkopen. 15 landbouwbedrijven doen mee. En bijzonder bij elk adres krijg je bovendien een voorstel voor enkele toffe fiets- en wandelroutes. Eerst eten en dan de calorieën eraf wandelen of fietsen! Of andersom, dat mag ook.

Voor wie nog op zoek is naar een coronaproof uitstapje: Op 15 plekken in de provincie kan je een hoeve-ijsje gaan eten met verse melk recht van de boerderij. De deelnemende boerderijen maken hun verse hoeve-ijs op ambachtelijke wijze en vooral met veel liefde. Je ijsje kan je vervolgens combineren met een fiets- of wandeltocht in de buurt.

Korte Keten

‘Een ijsje eten op de boerderij is een mooi voorbeeld van korte keten. Steeds meer mensen doen hun boodschappen niet langer uitsluitend in de supermarkt of de winkel. Er gaat niets boven een gezond en lekker streekproduct, recht van de boer of een streekproducent in de buurt’, zegt gedeputeerde Monique Swinnen.

Korte keten is een manier van verkopen waarbij er een rechtstreekse band is tussen producent en consument. Op die manier kan de landbouwer zijn prijs, de productiemethode en het aanbod zelf bepalen. Met zo'n transparant systeem is hij niet enkel een ambassadeur voor zijn product maar voor de hele korte keten. De consument krijgt in ruil verse en kwaliteitsvolle producten recht van bij de boer. Zonder veel voedselkilometers of verpakkingsafval. En bovendien ondersteunt men de lokale economie.
 

De hele provincie

De 15 plekken zijn verzameld op de website van de provincie, ze bestrijken zowat het hele grondgebied. En bijzonder, bij elke boerderij krijg je dus ook tips voor een wandel of een fietstocht. Voor meer info, klik hier:

 

 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!