Tractorsluizen tussen Pepingen en Halle duidelijk niet populair

vrijdag 12 juli 2019 - 16:31
Thomas Van den Hoof
vernielde tractorsluis
Sinds kort moeten tractorsluizen het autoverkeer weren uit de Kiethomstraat, een landelijke sluipweg tussen Halle en Pepingen. Maar de maatregel is duidelijk niet naar de zin van iedereen. Auto's rijden gewoon naast de obstakels door. En nu is er ook één sluis vernield.

In de spits naar Halle rijden is voor niemand een pretje. Autobestuurders zoeken dan ook alternatieven, en één daarvan is de Kiethomstraat. Een smalle betonweg, die dwars door de velden loopt en die eigenlijk in de eerste plaats dient voor de landbouwers. De toestand werd stilaan onhoudbaar, zeker voor de fietsers die ook langs de Kiethomstraat rijden. Daarom beslisten Halle en Pepingen samen om de weg voor te behouden voor landbouwers en fietsers. Twee tractorsluizen moesten die maatregel afdwingen.

Verzet

Maar het protest klinkt luid, vooral op de sociale media. Veel autogebruikers vinden dat hen een alternatief wordt ontzegd om Halle te bereiken. En het blijft niet alleen bij woorden. Eerder deze week werd al duidelijk dat één van de twee sluizen letterlijk omzeild wordt: auto's rijden het graan op de akker naast de tractorsluis plat om toch door te kunnen (lees verder onder de foto).

auto's rijden naast tractorsluis

Vandalisme

Vandaag werd duidelijk dat vandalen nog een stapje verder zijn gegaan. Op dezelfde plaats is het centrale betonblok uit het gat in het wegdek gehaald. Wie daar achter zit is niet bekend. Het is evenmin bekend wat Halle en Pepingen gaan doen om de tractorsluizen beter te beveiligen.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!