Verbod op elektrische deelsteps in deel van Brussel

dinsdag 11 juni 2019 - 08:33
Yasmina El Messaoudi
Op verschillende plaatsen in Brussel zal het binnenkort verboden zijn om er elektrische deelsteps te parkeren. Nu mag je die overal achterlaten. Verschillende Brusselse gemeenten hebben nu een lijst opgesteld, waar de step niet meer welkom is. Gebeurt dat toch, dan volgt er een boete.

Het is al langer een probleem in Brussel: rondslingerende steps. Samen met de populariteit van de elektrische deelstep, stijgt ook de ergernis bij voetgangers en fietsers. Zij ondervinden geregeld hinder van de steps die her en der in de weg liggen. Ook sommige gemeenten in Brussel vragen al langer een verbod en dat komt er nu voor een stuk. "Gemeenten konden een lijst doorgeven met plekken waar ze liever geen deelsteps meer geparkeerd zien. We hebben een aantal antwoorden gekregen en gaan die nu bekijken. Maar er komt sowieso al een verbod in de Nieuwstraat, de Grote Markt en het Josaphatpark in Schaarbeek", vertelt Inge Paemen van Brussel Mobiliteit.

Boete

Momenteel wordt er gewerkt aan een bord dat aangeeft dat er geen steps geparkeerd mogen worden. Paemen: "Het is de bedoeling dat wij de verhuurbedrijven van deelsteps beboeten. Zij kunnen dan kiezen of ze die al dan niet doorrekenen aan de klant. Blijft het probleem duren dan kunnen ze hun vergunning zelfs verliezen." Tegen de zomer zullen de eerste zones al stepvrij worden.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!