Verboden eendjes te voederen in Brusselse parken

donderdag 14 maart 2019 - 16:02
Yasmina El Messaoudi
Foto: Leefmilieu Brussel
In de parken van Brussel is het verboden om eendjes te voederen. Omdat het toch nog vaak gebeurt, lanceert Leefmilieu Brussel een campagne. Want hoe goed het ook bedoeld is, je maakt de dieren er erg ziek mee, klinkt het.

Wie heeft het als kind niet gedaan. Gezellig naar een vijver wandelen om daar broodrestjes naar de eenden te gooien. Hoe romantisch het beeld ook is, voor de dieren zelf is dat een stuk minder. Daarom lanceert Leefmilieu Brussel een campagne om mensen te informeren over de gevaren van dieren voederen. Olivier Beck van de dienst Biodiversiteit: "Mensen bedoelen het goed, maar door ze eten te geven maak je de dieren afhankelijk, worden ze lui en kunnen ze zelfs spijsverteringsproblemen krijgen. Bovendien verstoort al dat brood de biodiversiteit in het water. Je krijgt dan veel te veel algen en ziektes."

Boete

Wie de eendjes of andere dieren toch voedert kan een boete krijgen. "Maar dat hebben we eigenlijk nog nooit gedaan", zegt Olivier. "Liever willen we mensen informeren met onze campagne, zodat ze zelf beseffen dat het niet goed is." Tijdens de Brusselse waterdagen, van 17 tot 24 maart, is Leefmilieu Brussel present met een infostand over dieren voederen. 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!