Verdacht pakket in Kortenberg zou potje lippenstift zijn

maandag 13 januari 2020 - 15:53
Kristel Smout
In Kortenberg zijn de hulpdiensten vanmiddag moeten uitrukken voor een verdacht pakketje. Een schepen had op zijn brievenbus een potje zien staan met een vreemde inhoud en dus belde hij de politie. Maar het zou gaan om een potje met lippenstift.

Vanmiddag rukten brandweer en politie uit voor een verdacht pakket aan de Leuvensesteenweg in Kortenberg. De schepen van Openbare Werken Stef Ryckmans (Open Vld) had op zijn brievenbus een verdacht pakketje gezien. "Het gebeurt regelmatig dat er een leeg drankblikje op onze vensterbank staat, maar nu stond een eigenaardig potje op mijn brievenbus met een inhoud die ik niet meteen kon identificeren. Ik heb daar dan een foto van genomen en naar enkele mensen gestuurd. Zij raadden me aan om de politie te verwittigen, en dat heb ik dan ook gedaan."

Lof voor de hulpdiensten

Zowel politie als brandweer kwamen ter plaatse. "De ganse fanfare stond hier", vertelt de schepen. "Hier stonden op een bepaald moment 20 mensen van de hulpdiensten voor de deur. Nog geen vijf minuten nadat ik gebeld heb, waren ze hier. Het geeft aan dat die diensten zo snel ter plaatse zijn om te zien of alles oké is, dat vind ik echt tof."  

Lippenstift

Schepen Stef Ryckmans heeft ondertussen gehoord dat de inhoud niet schadelijk is. "Je hoort tegenwoordig zoveel verhalen van een of andere substantie die in een brievenbus terechtkomt en daarom heb ik toch maar gebeld. Tijdens het onderzoek ter plaatse hebben ze me gezegd dat het om glitter lipstick zou gaan, maar ze hebben het potje wel meegenomen voor verder onderzoek."  

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!