Vermiste jongen na 20 jaar ongedeerd teruggevonden

woensdag 6 februari 2019 - 12:20
Paulien Baltussen
vermiste jongen
Simon Lembi, die op 22 november 1999 in Brussel verdween, is ongedeerd teruggevonden. Daarmee is een van de oudste verdwijningszaken van ons land eindelijk opgelost. De man verbleef al die jaren onder een andere identiteit in het buitenland.

De Angolese Simon Lembi verliet zijn ouderlijk huis in Sint-Gillis in Brussel op 22 november 1999 rond 17u. Hij zou televisie gaan kijken in een gemeenschapscentrum in de buurt, maar kwam daar nooit aan. Lembi was op dat moment 14 jaar. Zijn familie was toen nog maar 10 dagen in België. 20 jaar lang bleef het onduidelijk wat er gebeurd was, en of hij nog leefde. Tot nu.

Familiale moeilijkheden

Lembi, die intussen 33 jaar is, verbleef al die tijd in het buitenland onder een andere identiteit. Hij verklaarde dat hij vrijwillig en zelfstandig het ouderlijk huis verliet door familiale moeilijkheden. Hij wil niet dat zijn huidige identiteit of woonplaats bekend worden gemaakt. 

Voor Alain Remue van de Cel Vermiste personen is dit erg uitzonderlijk, maar ook het ultieme bewijs dat je nooit mag opgeven. "Zeg nooit nooit! Sluit nooit iets uit, mensen doen toch inderdaad soms heel rare dingen." 

 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!