Vermoedelijk kwaad opzet na vondst lichaam vlakbij Docks Bruxsel

dinsdag 13 augustus 2019 - 12:06
Chris Verhaeghe
Foto: BitbitBIT (Wikipedia.org)
In het onderzoek naar het lichaam dat gisteren werd aangetroffen op de Vilvoordselaan in Laken, vlakbij winkelcentrum Docks, vermoedt het parket kwaad opzet. “Het lichaam werd volgens de eerste vaststellingen verplaatst."

Rond 18u maandagavond werd op de Vilvoordselaan het lichaam van een man aangetroffen. “Het lichaam lag onder een brug”, zegt Denis Goeman van het Brusselse parket. “De wetsgeneesheer en de technische recherche van de federale politie zijn ter plaatse gekomen voor onderzoek. Uit de eerste vaststellingen blijkt dat het zeer waarschijnlijk is dat het lichaam werd verplaatst en dat er dus één of meerdere derden betrokken zijn bij het overlijden.”

Doodslag?

Over de identiteit van de man is er voorlopig nog geen uitsluitsel. “Er zijn verschillende pistes die worden onderzocht, maar er is nog geen identificatie gebeurd.” Nog volgens het parket was het slachtoffer al minstens enkele uren dood vooraleer hij werd aangetroffen. “Het parket heeft een onderzoeksrechter gevorderd voor doodslag. Er gebeuren nu verschillende onderzoeksdaden om enerzijds het slachtoffer te identificeren en eventuele betrokkenen op te sporen. Er zal ook nog een autopsie plaatsvinden om de precieze doodsoorzaak en het tijdstip van overlijden te achterhalen", zegt Goeman. 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!