Walter De Donder: "Zonder Gert Verhulst doorgaan met Samson is moeilijk"

dinsdag 2 april 2019 - 11:47
Harald Scheerlinck
Walter De Donder als burgemeester met Gert en Samson
Acteur Walter De Donder - die al 30 jaar de burgemeester van "Samson & Gert" speelt - noemt het afscheid van Gert Verhulst het einde van een tijdperk. Verhulst kondigt vandaag aan dat hij stopt met het vertolken van het gelijknamige personage. "Ik weet niet of er nog een vervolg komt", zegt De Donder.

"Ik wist dat Gert wilde stoppen, maar voor veel mensen slaat het nieuws vandaag natuurlijk in als een bom", vertelt De Donder. "Na 30 jaar mag je natuurlijk wel verwachten dat iemand ermee ophoudt." In 2005 stopte bedenker Danny Verbiest als stem van Samson. Televisieafleveringen werden sindsdien niet meer gemaakt - op twee uitzonderingen na - maar "Samson & Gert" doen wel nog steeds veel zaalshows. Gert Verhulst houdt het nu voor bekeken. Volgens Studio 100 zal de figuur Samson weliswaar niet verdwijnen. "Ik weet ook niet zo goed wat we daaruit moeten begrijpen. Als er een doorstart komt met Samson zonder Gert, dan wil ik daar zeker aan meewerken. Ik wil nog doorgaan als burgemeester. Maar ik zal sowieso mijn leven lang de burgemeester van "Samson & Gert" blijven, denk je niet?" (lacht)

Onvergetelijke momenten

"Natuurlijk ga ik het missen mochten de Samson-shows stoppen. Ik ben enorm dankbaar voor de afgelopen 30 jaar. Met Gert heb ik onvergetelijke momenten beleefd. Ik heb het meest met hem samengewerkt van alle acteurs. Duizenden optredens hebben we samen gegeven. Wij zijn perfect op elkaar ingespeeld: aan één blik van Gert heb ik genoeg om te weten wat hij bedoelt." Na de jubileumshows dit najaar, naar aanleiding van 30 jaar "Samson en Gert", stopt Gert Verhulst er definitief mee. Of er een opvolger of opvolgster komt, is niet duidelijk. "Zeg nooit nooit, maar Samson zonder Gert wordt natuurlijk wel moeilijk. We ronden in ieder geval nu een groot hoofdstuk in schoonheid af en we zien wel wat de toekomst brengt", aldus De Donder.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!