Wandelnetwerk Getevallei breidt uit met 260 kilometer: "Routes kan je downloaden op je smartphone"

dinsdag 14 juli 2020 - 10:18
Toerisme Vlaams-Brabant breidt het wandelnetwerk Getevallei uit met 260 kilometer aan virtuele trajecten en knooppunten in de gemeenten Tienen, Hoegaarden en Landen. De nieuwe knooppunten vindt de wandelaar niet terug op het terrein zelf, maar wel op een papieren kaart of via de gratis app ‘Wandelknooppunt’

Het wandelnetwerk de Getevallei ligt in het zuidoosten van Vlaams-Brabant en vormt de grens tussen het Hageland en Haspengouw. Vandaag heeft Toerisme Vlaams-Brabant het netwerk uitgebreid met 260 kilometer aan virtuele trajecten en knooppunten in de gemeenten Tienen, Hoegaarden en Landen. “Het virtuele netwerk sluit aan op het bewegwijzerd deel van het wandelnetwerk in de gemeenten Geetbets, Sint-Margriete-Houtem, Zoutleeuw en Linter”, vertelt gedeputeerde voor toerisme Monique Swinnen. “Met deze uitbreiding van het wandelnetwerk heeft de wandelaar nu 510 kilometer wandelplezier.”

Gratis app en papieren kaart

Het vernieuwde wandelnetwerk is virtueel. De knooppunten zijn dus niet terug te vinden op de palen en borden op het wandelterrein zelf. “Via de app ‘Wandelknooppunt’ kan de wandelaar de knooppunten downloaden en zijn route vooraf uitstippelen”, zegt Monique Swinnen. “Wie geen smartphone heeft, kan de knooppunten ook terugvinden op een papieren kaart.” 

Een knooppunt-bewegwijzering op het wandelgebied zelf kon niet worden gefinancierd. Volgens gedeputeerde voor toerisme Monique Swinnen heeft een digitaal netwerk ook voordelen. “Doordat er geen bewegwijzering is en alle informatie digitaal wordt aangeboden, kan die ook snel worden aangepast als er iets verandert. Op die manier is de informatie voor de wandelaar steeds actueel.”

Ingebouwde stem

De app ‘Wandelknooppunt’ is ook voorzien van een ingebouwde stem die mee met de wandelaar op pad gaat. "Wanneer je te ver wandelt, laat de stem je dat weten en stuurt hij je terug naar het juiste knooppunt", aldus Monique Swinnen.  

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!