Weekend vol zon en leuke activiteiten!

vrijdag 13 september 2019 - 12:04
Yasmina El Messaoudi
Foto's: organisaties
Mooi weer dit weekend, en misschien wel voor de laatste keer. Alle reden dus om volop van de zon te genieten tijdens een festival, markten en een bijzondere wielerwedstrijd.

Remco Junior 

Je kan niet vroeg genoeg beginnen met talent spotten, moeten ze in Rotselaar denken. Want daar organiseren ze zondag voor de vierde keer de Kinnekeskoers. Een wedstrijdje voor peuters en kleuters van 1 tot 5 jaar. Op het programma staan toertjes rond de kerk. En dat ze het ook ménen bewijst de professionele organisatie met een koersomroeper, een rennersdorp, een bevoorradingspakket, nummerbord én medaille op het einde. Heb je dus een kleine Remco Evenepoel rond crossen thuis, schrijf je dan snel in op de website van de Kinnekeskoers

Druiven en dansen 

Wie 'druivenfeesten' zegt, zegt 'Overijse'. Maar ook buurgemeente Hoeilaart moet niet onderdoen met het Druivenfestival dit weekend. Denk maar aan rondleidingen langs wijngaarden, koopjes scoren op de rommelmarkt of een tweedehands fietsenmarkt. Stap terug in de tijd tijdens een demonstratie oude ambachten. In de kasteelhoeve geniet je van de typische Hoeilaartse kaastaart. Die calorieën kan je er meteen afdansen op ’20 in 70’.  Een avond vol covers uit de jaren ’70 met niemand minder dan Jo met de Banjo. Details vind je op de website van het druivenfestival van Hoeilaart. (Lees verder onder de foto) 

Rijker dan je denkt

Nog oude schatten op zolder? Breng ze dan zaterdag en zondag naar de Brusselse Zavel. Tijdens de Sablon Design Market kan je van 10-18u je spullen laten schatten door specialisten. Ga daarna ook zeker een kijkje nemen bij de 30 standhouders. Die verkopen prachtige design en vintage meubels, objecten en curiosa. Mooi meegenomen: ze beloven betaalbare prijzen. Vorige edities was de markt met 10.000 bezoekers alvast een groot succes.  

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!