Werken Ninoofsesteenweg in Roosdaal sneller klaar

donderdag 10 januari 2019 - 19:41
Yasmina El Messaoudi
Handelaars en automobilisten kunnen opgelucht ademhalen. De werken aan de Ninoofsesteenweg in Roosdaal zullen sneller klaar zijn dan verwacht. De drukke steenweg zal niet drie maar één maand (half) afgesloten zijn.

Wie geregeld de Ninoofsesteenweg in Roosdaal neemt, heeft er al lang in de file gestaan. Door een verzakking in het wegdek moeten automobilisten over een lengte van 300 meter over één rijstrook rijden. Een hele beproeving tijdens de ochtend- en avondspits. Maar de werken zullen nu sneller gedaan zijn dan verwacht. In plaats van eind april gaat de weg 15 februari weer helemaal open zegt het Agentschap Wegen en Verkeer. 

Opluchting

De handelaars in de buurt zijn alvast opgelucht. Tot de zomer was de drukke verbindingsweg ook al anderhalf jaar gesloten. De nieuwe werken waren dus een grote domper. "Hopelijk is de impact minder groot dan de vorige werken", zegt Lieven Pauwels, zaakvoerder van kledingzaak Pajotex. "Toen hadden de werken grote gevolgen. Op sommige dagen was onze zaak niet bereikbaar voor de klanten. Dat is nu niet het geval, al voel je dat heel wat mensen de Ninoofsesteenweg mijden. Dat moet zich terug herstellen". 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!