Wilsenaar doet mee aan WK papieren vliegtuigjes gooien in Oostenrijk

donderdag 16 mei 2019 - 08:18
Jana Smeets
In Salzburg, Oostenrijk, is op dit moment het wereldkampioenschap papieren vliegtuigjes werpen bezig. Dries Feremans uit Wilsele verdedigt de Belgische eer op het WK.

Je kan het zo gek niet bedenken of er bestaat een wereldkampioenschap van. In Oostenrijk is vandaag, morgen en overmorgen het wereldkampioenschap papieren vliegtuigjes werpen. Dries Feremans uit Wilsele is onlangs Belgisch kampioen vliegtuigjes gooien geworden en wil nu wereldkampioen worden. "Veel geoefend heb ik niet", vertelt Dries in Start je Dag op Radio 2 Vlaams-Brabant. "Ik vertrouw er op dat het werpen van de vliegtuigjes wel zal lukken. Het is vooral het vouwen dat goed moet zijn."

Symmetrie is alles

Een goed papieren vliegtuigje is vooral symmetrisch gevouwen, vertelt Dries. Hij is Belgisch kampioen geworden met een vliegtuigje dat 37 meter en 80 centimeter ver vloog. Het huidige wereldrecord staat op naam van Joe Ayoob (USA, 2012) met 69,14 meter voor de langste afstand. Er wordt ook gekeken naar tijd dat het vliegtuigje in de lucht hangt. Daar staat een Japanner, Takuo Toda (2009) op kop, met een vliegtijd van 27,9 seconden. Dries dingt mee naar het record voor de langste afstand.

Speerwerpen

Dries zette zijn eerste stappen in het papieren vliegtuigje gooien in de atletiek. "Mijn skills als speerwerper komen hier goed van pas. Ik ben bovendien ook Belgisch kampioen gsm gooien. Ook daar was mijn ervaring als speerwerpen mooi meegenomen."

Dries Feremans blijft 4 dagen in Salzburg voor het WK en daarna weten we wie de nieuwe wereldkampioen papieren vliegtuigjes gooien is.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!