Winksele bouwt nieuwe speel- en ontmoetingsruimte

vrijdag 12 juli 2019 - 15:59
Andries Haesevoets
Foto: Gemeente Herent
In Winksele bij Herent komt een nieuwe speel- en ontmoetingsruimte. Het terrein moet een nieuwe groene plek worden in de gemeente waar jong en oud zich samen kunnen amuseren. De speeltuin zal pas volgende zomer klaar zijn.

Het nieuwe terrein zal volledig in het groen liggen. "We gaan een vlak terrein omtoveren door een speelterrein vol heuvels", vertelt schepen Maarten Forceville. "Daarnaast zal het terrein worden aangevuld met een aantal speelzones met natuurelementen. Dat kunnen wilgenhutten zijn, maar evengoed boomstammen die hergebruikt worden als speeltuig. We willen vooral het natuurlijke en het avontuurlijke in zo'n speelterrein naar bovenhalen. Er zullen wel nog speeltuigen zijn, maar dan zullen dat duurzame toestellen zijn."

Terrein voor jong en oud

Volgens schepen Forceville heeft Winksele sowieso nood aan een nieuwe ontmoetingsruimte: "Alle activiteiten spelen zich nu af rond de kerk. Daar was wel wat ruimte, maar ons nieuwe terrein van 70 are is toch wel van een andere orde dan het Dorpsplein. We hebben ook gedacht aan een terrein dat echt afgelegen ligt en waar geen auto's kunnen komen. Dit moet echt een plek zijn waar zowel jong als oud kan komen spelen en zitten." De gemeente voorziet ook een paviljoen waarvan het dakterras toegankelijk wordt voor alle inwoners. "Dat zal hopelijk een unieke sfeer creëren die we op dit moment in Herent nog niet hebben. Vanop het dakterras zal je ook een uitzicht hebben over het volledige speelterrein. Daarnaast zal er ook een atrium zijn waarin je kleine voorstellingen kan organiseren." 

Helse Heuvels

Het gemeentebestuur stelde vier mogelijke namen voor via een online platform. "Twee van die namen zijn voorgedragen door de Heemkundige Kring, eentje door de Jeugddienst en eentje door het College. Helse Heuvels is uit die stemming gekomen als winnaar. Ik vermoed dat dat te maken heeft met de heuvels die prominent aanwezig zullen zijn", vertelt Forceville. De aanleg van het terrein gaat begin 2020 van start en zouden speelklaar moeten zijn tegen de volgende zomer. Nog even geduld dus.

Foto: Gemeente Herent

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!