Wintertijd in Leuven: veel gezelligheid en nieuw lichtkunstparcours

vrijdag 8 november 2019 - 10:23
Kirsten Simons
Foto: Stad Leuven
Op 5 december start in Leuven Wintertijd. Een hele maand lang zijn er tal van winterse activiteiten in het hartje van de binnenstad, zoals de traditionele Kerstmarkt, de Wintertuin, klassieke concerten, ... Nieuw dit jaar is een lichtkunstparcours.

Op donderdag 5 december opent Wintertijd met een feestelijke toets. Die avond springt de kerstverlichting aan het stadhuis aan: de officiële start van de eindejaarsfeesten. Die bieden in de stad Leuven voor elk wat wils.

Nieuw lichtkunstparcours 

Helemaal nieuw dit jaar is het lichtkunstparcours ‘(un)Holy Light’. “In drie Leuvense kerken is er tussen 14 en 21 december een intrigerend lichtkunstwerk te zien”, zegt schepen Denise Vandevoort. “Tussen 18 en 22 uur kan je die week je ogen uitkijken in de Sint-Michielskerk, de Sint-Antoniuskapel (Damiaankerk) en de kapel van het Zwartzustersklooster. We hebben er bewust voor gekozen om de kunstwerken te groeperen op unieke erfgoedlocaties, op wandelafstand van elkaar. De werken zijn van een internationaal gerenommeerd duo uit Amsterdam, Children of the Light, en Leuvens talent Club Efemeer. Kunst-Licht en Sacred Places nemen de laatste locatie voor hun rekening."

Foodtruck Festival

Ook het Foodtruck Festival wordt dit jaar in een nieuw jasje gestoken zowel qua look als locatie. Foodtruckfestival Sma(a)k strijkt drie dagen neer op het Hooverplein. Na de kerstmarkt, in het laatste weekend van het jaar, kan je daar genieten van de lekkerste streetfood, sfeervolle akoestische optredens en andere leuke animatie. Uiteraard is er in de periode tussen 5 december en 5 januari nog veel meer te doen. Shopliefhebbers halen hun hartje op tijdens de koopzondagen, stille genieters kunnen naar het Begijnhof bij kaarslicht, feestvierders dansen het nieuwe jaar in op Leuven Countdown,…

Klassieke concerten en wintertuin

Ook de klassieke concerten van het ensemble Currende staan opnieuw op het menu. Dit jaar ligt de focus op Spaanse en Portugese kerstmuziek van renaissance- en barokcomponisten. En ook de Wintertuin is terug van de partij, met in de herberg een nieuw filmpje van ‘Le Petit Chef’. In wereldprimeur!

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!