Witte mars tegen zware misdaad

vrijdag 9 november 2018 - 09:59
Yasmina El Messaoudi
De moeder en vader van Annick Van Uytsel
Vandaag 9 november is het exact 33 jaar geleden dat de Bende van Nijvel zijn laatste overval pleegde. Dat gebeurde op de Delhaize in Aalst. Speciaal voor die gelegenheid is er vanavond een witte mars.

De laatste overval van de Bende van Nijvel wordt elk jaar herdacht, maar deze keer net iets uitgebreider. David Van de Steen, die zijn ouders en zus verloor bij die overval op de Delhaize in Aalst, organiseert namelijk een witte mars voor slachtoffers van zware misdaad. Niet alleen dus die van de Bende, maar evengoed van de aanslagen in Zaventem, Marc Dutroux, of andere seriemoordenaars zoals Ronald Janssen. Eddy Van Uytsel, de papa van Annick Van Uytsel, zal ook aanwezig zijn.

moord Kitty 

David Van de Steen vindt dat de overheid niet goed zorgt voor slachtoffers van zware misdaden. En daar is vader Eddy het helemaal mee eens. "Op sommige momenten voelen we ons in de steek gelaten. Onze deelname aan de mars is een aanklacht tegen de strafuitvoeringsrechtbanken. Het feit dat de twee medeplichtigen van de moord op agente Kitty Van Nieuwenhuysen niet meer achter de tralies zitten bijvoorbeeld, is onbegrijpelijk. En heel pijnlijk voor de nabestaanden."  Vanavond willen alle slachtoffers een duidelijk signaal geven aan de overheid. 

 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!