Zijn CD's nog nodig in bibliotheek van Sint-Pieters-Leeuw?

dinsdag 16 juli 2019 - 06:35
Kirsten Simons
Foto: Google Maps
De bibliotheek van Sint-Pieters-Leeuw gaat de toekomst van haar CD-afdeling opnieuw bekijken. In bibliotheken kan je naast boeken ook nog altijd CD's ontlenen, maar bibliotheekbezoekers doen dat steeds minder.

De bibliotheek van Sint-Pieters-Leeuw gaat haar leden bevragen over de toekomst van haar muziekafdelingMet een korte enquête wil men de verwachtingen van de burgers in kaart brengen en de mogelijkheden voor de toekomst bepalen. Door de nieuwe manieren van muziekbeleving, zoals Spotify en YouTube, dalen in alle bibliotheken de uitleencijfers voor cd’s. De vraag is dus in welke mate de bibliotheek moet blijven investeren in de aankoop ervan. En op welke manier de bibliotheek nog een rol kan spelen bij het verspreiden en beluisteren van muziek.

Nieuwe beleving? 

Schepen voor Bibliotheek, Jan Desmeth, verduidelijkt: "De wereld is de dag van vandaag geëvolueerd. Je kan op veel plekken gratis of betalend muziek downloaden. Daarom willen wij een bevraging doen over wat in de toekomst de meerwaarde zou kunnen zijn van een bib als het gaat over muziek. Misschien moeten we eerder gaan naar een luisterclub, waarin je interactie en actieve beleving hebt? Het pure uitlenen, daarvoor zijn er de dag van vandaag veel andere mogelijkheden."

Verhuizing 

"Het is nu het uitgelezen moment om na te denken over onze muziekcollectie met de verhuis naar het landhuis in zicht", zegt de schepen nog. "Bij de invulling van het landhuis kan dan rekening worden gehouden met al deze bevindingen.” De bibliotheek zal niet enkel haar leden bevragen, maar zal ook samenzitten met de collega’s van de andere bibliotheken in de regio.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!