Bindkracht Landen 1 maand open

dinsdag 1 augustus 2017 - 11:01
vzw bindkracht Landen
Het huis is voor een tiental jongeren met een beperking nu al een echte thuis.

Het woon- en zorgcentrum van vzw Bindkracht in Landen is vandaag exact 1 maand open. Ondertussen hebben hier al 10 jongeren hun thuis gevonden. De helft van hen blijft ook 's nachts slapen.

De dag start hier altijd met muziek. Iedereen heeft een instrument om het Bindkrachtlied te zingen en te spelen. Een belangrijk ochtendritueel. Als je binnenkomt in het huis, heb je dan ook helemaal niet het gevoel dat je in een woon- en zorgcentrum bent. Je voelt je thuis bij één grote familie die samen muziek maakt. Dat gevoel wou oprichtster Nadia graag creëren. Zij wou voor haar dochter en voor andere ouders en kinderen een echte thuis maken. "Bindkracht ontstond 10 jaar geleden als een droom uit de bezorgdheid voor wat er met mijn dochter zou gebeuren als ik er niet meer was. Ik wou mijn pijn omzetten in iets positiefs en tegelijk de wereld laten zien dat je best een stap mag zetten richting mensen met een beperking. Dit huis is dan ook een open en dynamische plek. De sfeer is hier gestructureerd maar wel heel huiselijk. We zijn één groot gezin", vertelt Nadia.

De mensen die in het centrum verblijven kennen elkaar al bijna twee jaar. Zij hebben er samen een voorbereidingstraject opzitten. "We zijn nu een maand open en ik ben echt fier op ons project. Bindkracht staat voor verbondenheid. We maken bruggen tussen verschillende krachten. Zo werken we met personeel, met zorgkundigen maar ook met vrijwilligers. Die mix is mooi om te zien. Het neemt ook de eenzaamheid weg bij heel wat ouders die er alleen voor staan. Je kind heeft verschillende mensen om zich heen. Op die manier komt de wereld bij je gezin binnen", aldus Nadia. 

Busje gezocht!

De vzw heeft al heel wat spullen en donaties gekregen maar ze hebben nog een busje nodig. "We zoeken nog een busje om naar de winkel of op uitstap te gaan. Dat zou een heel grote meerwaarde zijn. Mocht er iemand zo'n busje hebben voor ons, dat zou een geschenk uit de hemel zijn."

Goedele Devroy en Albrecht Wauters zijn meter en peter van het project. Je kan Bindkracht steunen via hun website. Ben je benieuwd naar hun werking? Dan ben je zeker welkom op één van hun buurtcafés. Alle informatie kan je vinden op http://www.vzwbindkracht.be/

 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!