Brandstichters Vlooybergtoren opgepakt

dinsdag 10 juli 2018 - 17:45
De politie heeft vijf mensen opgepakt die betrokken zijn bij de brandstichting van de Vlooybergtoren. De uitkijktoren van Tielt-Winge werd op 30 juni 's nachts in brand gestoken.

De burgemeester en de politie kregen onlangs een anonieme brief met de identiteit van de vermoedelijke daders. Nu is het vijftal ook opgepakt. "Het gaat om vijf mannen tussen de 21-37 jaar uit Tielt-Winge, Bekkevoort en Kortenaken. Zij geven allemaal toe aanwezig te zijn geweest maar de twee oudsten zeggen dat hun rol in de brandstichting klein was. Ze moeten zich sowieso allemaal verantwoorden voor brandstichting voor de rechter", zegt Sarah Callewaert van het parket van Leuven.

Dader gewond

Twee van de vijf mannen zijn broers uit Bekkevoort. De jongste broer raakte zwaar verbrand aan zijn armen en in het gezicht door de brandstichting. Hij ligt nu nog steeds in het ziekenhuis en is daarom nog niet verhoord.

Motief?

Het is nog niet helemaal duidelijk waarom de mannen de toren in brand staken. "Zelf zeggen ze dat ze iets indrukwekkends wilden doen, maar dat ze nooit gedacht hadden dat ze zoveel schade zouden aanrichten. De brand is volgens hen uit de hand gelopen", aldus het parket. 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!