Eerst steen voor nieuwe campus Koekelberg

woensdag 10 mei 2017 - 19:43
campus Koekelberg
Op het terrein van de oude KUBrussel komt een nieuwe Vlaamse school, kinderopvang en sporthal.

Sinds de KUB, de vroege faculteit Sint-Aloysius, daar weg trok stonden de gebouwen leeg. Alles is afgebroken en er komt nu een nieuwe Vlaamse middelbare en basis-school, een bibliotheek, kinderopvang, een sporthal en lokalen voor jeugdverenigingen. Een groot project van de Vlaamse gemeenschap omdat er dringend nood is aan scholen en kinderopvang in de regio Molenbeek, Koekelberg-Jette. Minister Guy Vanhengel denkt dat Campus Koekelberg een meerwaarde biedt voor de buurt en voor heel Brussel. 

"Dit wordt 'schoolvoorbeeld' van de opbouw van een gemeenschap in al haar aspecten. Alle domeinen (onderwijs, cultuur, jeugd, sport en gezin) komen er aan bod. Het moet de mogelijkheden versterken voor kinderen, jongeren, ouders, sporters en bibliotheekgangers van Koekelberg en daarbuiten”, aldus de minister.

De school moet plaats bieden voor 40 kinderen in de kinderopvang, 240 leerlingen in het basisonderwijs en 800 leerlingen in het secundair onderwijs. Zo kunnen kinderen hun hele schoolcarrière, van kinderopvang tot secundair, in dezelfde school blijven. Het Vlaams Gemeenschapsonderwijs zal de scholen beheren en organiseren.

De campus moet tegen de zomer van 2019 een “bruisende Brusselse Brede School” worden. 

campus Koekelberg
campus Koekelberg

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!