Handelaars Herne vragen én krijgen herinrichting Heldenplein

woensdag 27 december 2017 - 10:39
De gemeente Herne maakt 250.000 euro vrij voor de herinrichting van het Heldenplein. Volgens een eerste ontwerp komen er extra parkeerplaatsen en meer groen op het plein. De handelaars reageren tevreden.

Het centrum van Herne moet een ontmoetingsplaats worden, vindt burgemeester Kris Poelaert (CD&V). De tientallen handelszaken op het Heldenplein trekken heel wat mensen aan. De handelaars willen dan ook een mooier en beter toegankelijk plein.

Volgens een eerste ontwerp komen er zes tot acht extra parkeerplaatsen en meer groen op het plein. De gemeente Herne wil ter hoogte van de Ninoofsesteenweg en het Heldenplein ook een zone 30 invoeren en fietssuggestiestroken aanleggen, maar moet daarvoor een nieuw dossier indienen bij  het Agentschap Wegen en Verkeer.

'Dit hadden we nodig'

De handelaars reageren tevreden op de plannen voor de herinrichting van het Heldenplein. "Dit hadden we nodig", klinkt het.

Als alles goed gaat, beginnen de werkzaamheden in 2019. Met het budget van 250.000 euro wordt niet alleen het Heldenplein verfraaid, ook het centrum, de omgeving rond het gemeentehuis en de Katholieke Kring worden opgeknapt.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!