Huis in Kampenhout onbewoonbaar na brand

vrijdag 1 december 2017 - 13:31
Kampenhout brand
Vanmorgen vroeg brak brand uit in een woning langs de Aarschotsebaan in Relst, bij Kampenhout. Iedereen kon het huis op tijd verlaten, maar de bewoners zijn veel bezittingen kwijtgeraakt.

Bewoonster Hilde Vrancken vertelt: "Het was Kim, een vrouw die toevallig voorbijreed, die vanmorgen kwam aankloppen. Ze zei dat er brand was." Hilde ging zelf kijken en zag vlammen uit het dak en uit de schoorsteen komen. "Ik ben meteen alle kinderen gaan wekken", gaat ze verder. "Ze moesten snel iets aantrekken, naar beneden gaan en hun boekentas meenemen. Ook onze hond Falco en poes Guust waren intussen het huis al uitgevlucht".

Veel schade

Intussen had de getuige de brandweer gebeld. Die was heel snel ter plaatse, maar kon niet beletten dat de zolder uitbrandde. In drie kamers is er veel schade door de rook en het bluswater. Niemand raakte gewond.

kampenhout zolderbrand

Opvang

Hilde en haar kinderen zijn voorlopig opgevangen door buurvrouw Caroline. "Later verhuizen we naar het huis van mijn man in Leuven." Ook de Parkschool van zoontje Robin in Relst springt bij. Onder impuls van meester Kevin gaan ze de ouders van de andere schoolkinderen oproepen om kleren en huisraad te geven. Alle kinderen krijgen daarover vanavond nog een brief mee.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!