Kortenaken is SympaFietste Gemeente van Vlaams-Brabant

vrijdag 23 juni 2017 - 15:50
SympaFietste Gemeente
Cultuurcentrum De Factorij in Zaventem was vandaag het toneel van de finale van de SympaFietste Gemeente. Kortenaken, Roosdaal en Zemst streden een hele week voor de titel, en in de finale lag alles nog open. Uiteindelijk ging Kortenaken met de hoofdprijs lopen.

Eerder deze week organiseerden de drie gemeenten een gezellig fietsfeest met kleurrijke versiering, lekkere versnaperingen en zelfs een fietswash. Van die fietsfeesten werden filmpjes gemaakt, die om ter meeste Facebooklikes moesten verzamelen. De punten van die opdrachten zorgden voor een eerste tussenstand, waarbij Kortenaken met een kleine voorsprong de leiding nam op Roosdaal en Zemst.

Spannende strijd

Op de finaledag vaardigde elke gemeente een team af met daarin de burgemeester, twee kinderen en een handige fietser. Als eerste opdracht moesten de kinderen een moeilijke fietsquiz oplossen. Daarna legden ze ook nog een fietsparcours af. Bij beide proeven hadden de twee meisjes van Zemst de beste score.

Ook de handige fietsers kregen twee pittige opdrachten. Zo moesten ze vijf gebreken aan een kapotte fiets herkennen. Dat bleek een moeilijke opdracht, want geen van de drie mannen vond binnen de twee minuten alle gebreken. Als tweede opdracht moesten de handige Harry’s om ter snelst een binnenband vervangen. Bij die opdracht was André uit Kortenaken de snelste.

Lees verder onder de foto's

SympaFietste Gemeente
SympaFietste Gemeente

Finaleproef

De proeven met de jonge en handige fietsers zorgden voor een heel spannende tussenstand. Kortenaken en Zemst stonden op een gedeelde eerste plaats met vijftien punten, Roosdaal volgde met elf punten. Alles was dus nog mogelijk, de laatste fietsproef zou allesbeslissend zijn.

In de laatste proef moesten de burgemeesters of afgevaardigde schepenen om ter snelst fietsen. Aangezien Roosdaal minder punten had, vertrok burgemeester Christine Hemerijckx met een kleine achterstand. Zemst en Kortenaken fietsten lang zij aan zij, maar op het einde trok Kortenaken aan het langste eind. Kortenaken is vanaf vandaag dus de SympaFietste Gemeente van Vlaams-Brabant.

De hoofdprijs voor Kortenaken zijn vijf fietspompen ter waarde van 7500 euro. Roosdaal en Zemst krijgen elk een troostprijs van twintig fietstassen. Kortenaken besloot bovendien haar hoofdprijs te delen met de twee verliezende gemeenten, die dus elk ook één fietspomp krijgen. Proficiat aan alle drie de gemeenten!

SympaFietste Gemeente
SympaFietste Gemeente
SympaFietste Gemeente
SympaFietste Gemeente

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!