Leef brandveilig dankzij leefbrandveilig.be

dinsdag 13 februari 2018 - 11:47
De brandweer Vlaams-Brabant Oost heeft samen met verschillende andere organisaties een nieuwe website voor brandveiligheid gelanceerd. Op de site 'www.leefbrandveilig.be' vind je allerlei tips over hoe je je huis het best brandveilig kan maken.

In 2018 vielen er tot nu toe al 8 dodelijke slachtoffers bij woningbranden, dat is gemiddeld één om de vijf dagen. Het consortium, bestaande uit nazorg- en onderzoekscentrum voor brandwonden en littekens Oscare en hulpverleningszones van de brandweer, willen hier dringend verandering in brengen door de krachten te bundelen. Op de vernieuwde website worden alle thema’s met betrekking tot brandveiligheid in en rond de woning vanuit dagelijkse en herkenbare situaties ondergebracht.


Familie Van Vlam

Rode draad in de Leef Brandveilig-campagnes is de familie Van Vlam. Deze familie, die zeer brandveilig leeft en het goede voorbeeld moet geven, wordt bewust ingezet in de campagnes om brandveilig leven te promoten, preventietips mee te geven, met een focus op het belang van rookmelders en een vluchtplan. De familie Van Vlam bestaat uit grootouders, ouders, (klein-)kinderen en een huisdier. 

De website leefbrandveilig.be is er voor iedereen: kinderen, jongeren, families, senioren, leerkrachten,… en zelfs voor de brandweer en hun brandpreventieadviseurs.
 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!