Luk Wets maakt beeld voor Kunst op Komst

maandag 31 januari 2011 - 11:59
Radio 2 Vlaams-Brabant organiseert ook dit jaar, samen met de provincie, de actie ‘Kunst op Komst'. Elke gemeente uit Vlaams-Brabant kan hieraan deelnemen en een kunstwerk in huis halen.

Radio 2 Vlaams-Brabant organiseert ook dit jaar, samen met de provincie, de actie ‘Kunst op Komst'. Elke gemeente uit Vlaams-Brabant kan hieraan deelnemen en een kunstwerk in huis halen. Vorig jaar won Herne de wedstrijd en installeert binnenkort het kunstwerk Bunny. Dit jaar mag kunstenaar Luk Wets uit Heikruis het te winnen beeld maken, dat luistert naar de naam ‘Fragiel'. Wets is beeldhouwer en maakt onder meer deel uit van het kunstenaarscollectief Pep-in-Gen.

De gemeenten die willen meedingen naar het kunstwerk moeten zich voor 1april kandidaat stellen en aangeven waar ze het kunstwerk zouden willen plaatsen en waarom ze vinden dat dit daar goed zou staan. Uit de kandidaten maakt een vakjury een eerste selectie. Daarna beoordeelt een radiojury de inzendingen en ten slotte mag het publiek via sms, e-mail of telefoon zijn voorkeur bekendmaken. Als slotstuk wordt het beeld met een groot volksfeest ingehaald.

Klik hier voor meer informatie!

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!