Marianne Thyssen stopt volgend jaar met politiek

donderdag 12 juli 2018 - 09:12
Europees commissaris voor Handel Marianne Thyssen (CD&V) uit Oud-Heverlee stapt eind volgend jaar uit de politiek. "Ik heb 28 jaar van mijn leven aan Europa gewijd. Ik heb dat graag gedaan, maar ik weet dat er ook een leven is naast de politiek."

Marianne Thyssen begint na de zomer aan haar laatste jaar als Europees commissaris in het huidige ambtstermijn. En als het van haar afhangt wordt het ook haar laatste jaar als Europees commissaris in het algemeen.

Nooit thuis

"Tegen dan zal ik 28 jaar van mijn leven aan Europa hebben gewijd", zegt ze in "De ochtend" op Radio 1. "Zo'n vijf jaar ervan zat ik in het buitenland, de rest van de tijd was ik nooit thuis. Ik heb dat graag gedaan en ik ben mijn kiezers, mijn partij en mijn familie dankbaar dat ze mij altijd hebben gesteund."

Er is leven naast de politiek

"Maar ik weet dat er nog een leven is naast de politiek", zo zegt ze. "Na dit mandaat ga ik de bladzijde omdraaien en ga ik geen nieuw mandaat meer opnemen. Ik zal wel nog meedoen aan de Europese verkiezingen, maar ik zal de lijst niet trekken."

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!