Merchtems koppel traint assistentiehond in opleiding

donderdag 12 juli 2018 - 09:12
Sam Ampoorter
Kim en Antoon uit Merchtem trainen puppy's die later als assistentiehond worden ingezet om personen met een beperking te helpen.

Het sympatieke Merchtemse koppel Kim en Antoon zijn nu een aantal maanden trotse pleegouders van Urbain, die momenteel af en toe te spotten is aan de kerk in Merchtem. Urbain is een 5 maanden oude puppy die getraind wordt voor Hachiko –naar de gelijknamige film-, een vzw waar assistentiehonden worden opgeleid om personen met een beperking of aandoening bij te staan. “We krijgen de puppy’s op acht weken oud, waarna ze dan ongeveer 18 maanden bij ons blijven. Op die manier kunnen wij de puppy’s socialiseren en zelfzeker maken”, vertelt Kim. "Na die 18 maanden gaan de puppy’s terug naar Hachiko. Daar gaat de training verder en worden ze uiteindelijk gekoppeld aan iemand met een beperking."

Persoonlijke reden

Natuurlijk is het altijd wel even doorbijten wanneer de puppy's vertrekken naar een andere familie, vooral voor Antoon: "De eerste keer dat een puppy vertrok heb ik geblijt als een klein kind." Gelukkig duurt het verdriet niet te lang. “De hond maakt iemands leven gemakkelijker: de rolstoelgebruiker wordt zelfstandiger”, aldus Antoon, “hij of zij kan naar de les gaan, gaan werken, naar de winkel, … Het geeft ongelooflijk veel voldoening. Zolang we kunnen, blijven wij puppy's in pleegzorg nemen.” 

 

Wie meer informatie wil, of gewoon nieuwsgierig is naar de avonturen van Urbain: https://shequus.wordpress.com/2018/07/09/festivalpuppy/

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!