Monique's eerste kerstboom pronkt op Marktplein Ternat

vrijdag 8 december 2017 - 14:53
Enkele arbeiders van de gemeente Ternat plaatsten deze week een grote kerstboom op het Marktplein. En die boom komt niet uit een bos in de Ardennen, maar van veel dichterbij.

De kerstboom stond dertig jaar in de tuin van Monique De Baerdemaeker, die op amper vijf minuutjes van de Ternatse Markt woont. Monique houdt van de kerstsfeer en is dan ook vereerd dat haar boom op het marktplein staat. "Het gaat immers om de kerstboom die dertig jaar geleden nog in mijn eigen living stond", zegt ze. "Mijn allereerste eigen boom van toen ik het ouderlijk huis verliet en alleen ging wonen. Dat hij nu in 'mijn Ternat' op de markt staat doet mij wel iets. Ik woon hier immers niet alleen maar ik werk ook voor de gemeente."

Geen plastic boom

Het was eigenlijk de bedoeling dat Monique haar eerste kerstboom meerdere jaren zou gebruiken. De boom werd na Kerstmis in de tuin geplant, maar groeide zo snel dat hij na een jaar al niet meer binnen kon. Nu staat hij dus op het Marktplein van Ternat. En bij Monique thuis staat natuurlijk ook een kerstboom, een échte want van plastic moet ze niet weten. 

 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!