N2 aan Gouden Kruispunt in Tielt-Winge deels afgesloten door hevige regen

vrijdag 1 juni 2018 - 12:06
Ondergelopen straat in Tielt Winge
Foto: Veronique Vincent
De harde regen laat zich vooral voelen in het oosten van onze provincie. Daar viel op een halfuur tijd evenveel regen als normaal op een hele maand.

De N2, de Diestsesteenweg, in Tielt-Winge is richting Diest gedeeltelijk afgesloten door de felle regen. "Als een nationale weg moet worden afgesloten voor de veiligheid, moet ik er geen tekening bij maken hoe het is in de rest van het dorp", vertelt Rudi Beeken, burgemeester van Tielt-Winge. Zo veel regen heeft hij nog niet vaak meegemaakt. "Het onweert niet maar er is wel heel veel regen gevallen. Zelfs de hoogste punten in onze gemeente komen onder water te staan. De N2 vanaf het Gouden Kruispunt richting Diest is nu afgesloten voor alle verkeer."

Ondergelopen kelders 

In Tienen en Landen moest de brandweer tientallen keren uitrukken voor ondergelopen straten. Vooral Glabbeek, Tielt-Winge, Lubbeek en Bekkevoort moesten veel water slikken. Hoewel er in Glabbeek vijftien centimeter water in de straten stond, viel het daar volgens burgemeester Peter Reekmans wel nog mee. “We hebben maar drie brandweerinterventies gehad voor ondergelopen kelders. Dat is heel wat anders dan drie jaar geleden toen het water hier bijna een meter hoog stond. Het ergste is nu ook voorbij, rond half 11 zaten we nog in een rode zone. De brandweer is wel nog druk bezig de modder van de straten te krijgen.”

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!