NMBS-personeel vist in oude waterreservoirs

woensdag 11 juli 2018 - 10:23
visser Paul en presentatrice Yasmina proberen een vis te vangen met een hengel
Vlakbij het domein van Hofstade staat het clublokaal van visclub 'Ons Genoegen'. Een club opgericht voor en door personeelsleden van de NMBS.

"Wij vissen in oude waterputten van de NMBS. Hier werd vroeger water opgeslagen en getransporteerd naar de werkplaatsen in Schaarbeek. Daar werden de treinen proper gemaakt", vertelt visser Paul Smets. "Volgens mij is dit soort van visvijvers een unicum in België." Paul werkte jarenlang zelf voor de Belgische spoorwegen, maar is sinds kort met pensioen. Het clublokaal van de vissers is een oude treinwagon en ook andere treinonderdelen werden gerecupereerd in het gebouw. "Verschillende ramen komen nog uit oude treintoestellen en ook de deuren hebben we hergebruikt."

NMBS-personeel

Het terrein bestaan in totaal uit drie betonnen waterputten waarop gevist kan worden. Wanneer je in Hofstade (Zemst) langs de spoorweg en naast het domein van Sport Vlaanderen wandelt, kom je vanzelf terecht aan de visvijvers. "Oorspronkelijk is de club opgericht door personeel van de NMBS. Maar intussen hebben we ook veel andere leden. Iedereen is heel erg welkom bij ons", laat Paul nog weten.

 

Yasmina en de visser hebben een vis gevangen

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!