ReuzeLeuven brengt meer dan 50 reuzen naar Leuven

woensdag 26 april 2017 - 15:27
Op 20 mei trekt de derde stoet van ReuzeLeuven door de binnenstad

Na een succesvolle editie in 2013 en 2014, vindt dit jaar voor de derde keer ReuzeLeuven plaats. Op 20 mei trekken meer dan 50 reuzen vanuit België, Nederland en Frankrijk door de stad. Dit jaar verwelkomt Leuven ook vier nieuwe telgen bij van eigen makelij.

"Buurtwerking Groot Redingenhof had al een reus, maar bouwde dit jaar een nieuwe: prinses Nela. De reuzin heeft een Europese vader en een Afrikaanse moeder en komt in Leuven studeren. Op die manier weerspiegelt ze de geschiedenis van Leuven, die dankzij de aanwezigheid van de Universiteit enorm veel diversiteit kent”, vertelt schepen van cultuur, diversiteit en gelijke kansen Denise Vandevoort. “Een andere nieuweling is reus Richard Jean II, gebouwd in samenwerking met de buurtwerking van de Richard Valvekensstraat. Richard Jean II verwijst naar de traditie van de straat om een straatburgemeester aan te stellen die instaat voor de samenhorigheid in de straat.”

Daarnaast is er nog een reuzentweeling, gebouwd in samenwerking met de afdeling diversiteit en gelijke kansen, waarmee Leuven de diversiteit van de Leuvense bevolking extra wilt benadrukken. “De Chinese vereniging Nihao bouwde reus Da Tong, een Chinese krijger. Nihao vertegenwoordigt de Chinese gemeenschap in Leuven, de grootste niet-Europese bevolkingsgroep in Leuven”, zegt Denise Vandevoort. “De andere helft van de tweeling, reuzin Iris, is gebouwd door het Leuvense Holebihuis en staat met haar regenboogkleuren symbool voor de holebigemeenschap.”

De stoet vertrekt om 13.45 u op de hoek van de Frederik Lintsstraat en de Andreas Vesaliusstraat en eindigt rond 15.30 u op het Ladeuzeplein, waar de hele dag activiteiten plaatsvinden.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!