Slager uit Dilbeek zet valsmunter op Facebook

donderdag 5 oktober 2017 - 10:00
De man wou vermoedelijk met valse briefjes van 50 euro betalen.

Een slager uit Dilbeek heeft bewakingsbeelden op Facebook gezet van een man die probeerde te betalen met vals geld. Hij doet dat omdat de politie na drie keer bellen niet langskwam. Het begon allemaal toen een man een potje confituur wou betalen met 50 euro. De vrouw van slager Gino vertrouwde het niet helemaal.

Tevergeefs naar de politie van Dilbeek gebeld

De slager zelf zag meteen dat het om een vals briefje ging. "Een potje confituur kost maar 2,70 euro. Toen ik hem duidelijk maakte dat ik niet kon teruggeven wou hij nog wat beleg en kaas, maar het briefje voelde stroef aan en had geen lijn. Ik vroeg hem om uitleg en na wat stamelende woorden verliet hij de zaak een beetje 'wankel'. Ik liep hem achterna en kon nog net mijn buurvrouw van de krantenwinkel waarschuwen voor de valsmunter. Daarna verdween de man spoorloos. We hebben de politie 3 maal gebeld maar we hebben niemand gezien. Pas de dag erna, toen ik de beelden online had gezet, kwam de politie langs. Ik riskeer een boete maar dat neem ik erbij. Volgens de politie moeten we naar 101 bellen en niet naar het wijkkantoor. Toch wat vreemd."

Volgens de politie is er achteraf wel een patrouille langsgegaan, maar was de slager op dat moment gesloten. Mogelijk kan de slager nu een boete krijgen omdat hij beelden van de valsmunter op het internet heeft gezet.

 

C'est pas just hé kameraad

Slager Gino uit Dibeek

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!