Studenten kloppen op de deur van rector Luc Sels

woensdag 9 mei 2018 - 07:43
De studenten van de KU Leuven vinden dat ze niet genoeg gehoord worden door de rector. Vooral met de herinrichting van het academiejaar zijn ze niet akkoord. Daarom voerden ze actie voor de universeitshallen in de Naamsestraat in Leuven.

Voor de deuren van het rectoraat verzamelden woensdagochtend een kleine menigte studenten. Ze voerden actie omdat ze niet genoeg inbreng krijgen in beleidsbeslissingen van de KU Leuven. Nochtans beloofde rector Luc Sels bij zijn verkiezingscampagne dat ze die inbreng wel zouden krijgen onder zijn bestuur.

Aanpassing kalender

Het grootste pijnpunt voor de Leuvense studenten is de herinrichting van het academiejaar. Ook zal permanente evaluatie een grotere schakel zijn.

Maar daar zijn de studenten niet helemaal mee akkoord. “We staan achter het nieuwe onderwijsproject, maar naar onze inbreng wordt niet geluisterd. We vinden dat door het nieuwe systeem onze tweede examenkans verdwijnt, of toch niet meer volwaardig is”, zegt Axel Vanmeulder, studentenvertegenwoordiger in de Academische Raad.

 

Vuist op tafel

Toch waren de studentenvertegenwoordigers wel steeds welkom op vergaderingen rond de herinrichting. Er werd ook geluisterd naar hun opmerking. Maar of die mening ook echt geteld heeft is nog maar de vraag, vindt student Axel. “Onze mening wordt niet gehoord. In het uiteindelijk dossier zien we dat de agenda van het rectoraat het voortouw blijft nemen. We hebben al met de vuist op tafel geklopt, maar vandaag kloppen we op de deur.”

Ze plakten affiches met de boodschap "Heb je mei gemist?" op de deuren van het universiteitsgebouw. Zo hopen ze de aandacht te trekken. Luc Sels beloofde ondertussen al om opnieuw samen te zitten met de studentenraad.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!