Tunnels onder eerste ecoduct Brusselse ring gaan open

vrijdag 3 november 2017 - 11:18
Graffiti Ecoduct
Morgen gaan de beide doorgangen onder het ecoduct ter hoogte van Groenendaal open voor het verkeer. Je moet dus niet langer een omleiding via de binnenring volgen.

Over de Brusselse buitenring werden de voorbije maanden dwarsbalken, een brugdek en sierranden geplaatst. Zij vormen een nieuw ecoduct voor de dieren van het Zoniënwoud. Die krijgen er dus een veilige oversteekplaats bij. "Dit is het eerste ecoduct over de Brusselse buitenring. Er waren al een 21-tal tunnels maar met het ecoduct is de ontsluiting voor de dieren volledig af. Op die plek in Groenendaal worden regelmatig dieren aangereden. Dat willen we nu verhinderen. Op de werf zien we trouwens veel sporen. We zien dat de reeën staan te trappelen om de brug over te kunnen steken", zegt Andreas Baele van het Agentschap voor Natuur en Bos. 

De werken aan het ecoduct zelf zijn wel nog niet helemaal klaar, maar met de opening van de twee doorgangen voor het verkeer, zijn de verkeersomleidingen wel verleden tijd. "Je moet vanaf morgen niet langer een omleiding volgen via de binnenring. De werken zullen volledig afgerond zijn in december, de beplanting van het ecoduct volgt in februari 2018." Wandelaars zijn niet welkom op het ecoduct omdat de fauna en de flora vrij spel moeten krijgen. 

Graffiti

Graffitikunstenaar DZIA heeft de voorbije weken de binnenkant van de tunnels onder handen genomen. Zij zijn gekleurd met leuke graffiti van dieren zoals reeën, een bunzing, een vos en de goudglanzende loopkever.

Foto copyright: Life+ OZON

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!