Vissen op zalmforellen van 10 kg in Begijnendijk

vrijdag 23 februari 2018 - 10:14
Een primeur voor onze regio. In visvijver De Roygaerden in Begijnendijk zal je vanaf april op zalmforellen kunnen vissen. Die vissen kunnen tot 10 kg zwaar worden.

Erg grote vis

"Op forel vissen kan in vele visvijvers in Vlaanderen maar op zalmforel, dat is een primeur voor onze regio", zegt Marco Janssen van visvijver De Roygaerden in Begijnendijk. "Een gewone forel weegt 300 à 400 gram, een zalmforel kan van 1 kg tot zelfs 10 kg wegen. Dat is een grote uitdaging voor de sportvisser, die moet een echte strijd leveren om de vis op het droge te krijgen." In Vlaanderen zijn wel vaker competities sportvissen maar dan op kleinere vissen. "Zulke grote vissen dat is echt uniek".  

 

Competitie start in april

Vanaf april zal je in Begijnendijk kunnen gaan vissen op de zalmforel. Vrijdag wordt 700 kg aan zalmforellen uitgezet in de vijver, ze komen van een kweker uit Wallonië. De zalmforellen zijn op een natuurlijke manier gekweekt, in een vijver met stromend water. Omdat ze geleerd hebben tegen de stroming in te zwemmen, zijn het erg sterke en grote vissen. Ze zijn bovendien ook lekker om te eten. De visvijver in Begijnendijk wordt de komende dagen ijsvrij gehouden met extra pompen.

 

Ps: foto als bijlage is geen zalmforel

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!