Culinair genieten op Kookeet 2019

donderdag 19 september 2019 - 09:01
Kookeet is dé culinaire ontmoetingsplek voor fijnproevers, bourgondiërs en gastronomen. Tijdens het feest voor de smaakpapillen stellen de jaarlijks meer dan 100.000 bezoekers zelf hun menu samen uit een rijke waaier aan verrukkelijke gerechten.

De negende editie van het gastronomisch festival (van zaterdag 28 tot en met maandag 30 september) wordt meteen de laatste. Of toch in de formule die wij allemaal kennen: topchefs die hapklare gerechten bereiden en verkopen aan duizenden mensen. Maar voor de tiende verjaardag van Kookeet in 2020 mag het eens iets anders zijn.

"We willen stoppen op een hoogtepunt. We moeten durven vernieuwen en experimenteren", zegt schepen van Werk en Ondernemen Pablo Annys. "We hebben samen met de chefs beslist om voor de tiende editie in 2020 met een nieuwe formule van start te gaan. Bovendien willen we opnieuw verhuizen naar 't Zand."

Nog één keer op balkonrotonde

"Voor de negende editie blijven we nog op de balkonrotonde aangezien we daar al de nodige knowhow hebben", zegt Annys. In totaal doen er 32 topchefs mee, onder wie ook Dries Cracco van restaurant Franco Belge. "Het is leuk om deel uit te maken van Kookeet. We spreken toch over een groot, gastronomisch evenement. Voor mij als chef is dat heel plezant."

Alle info over Kookeet vind je op hun website.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!