Maak kennis met 'Madame Butterfly'

woensdag 10 april 2019 - 09:34
Madame Butterfly
Operaklassieker komt naar Oostende, Gent en Antwerpen

Eén van de grootste Italiaanse operaklassiekers aller tijden is ongetwijfeld 'Madame Butterfly' van de Italiaanse grootmeester Giacomo Puccini.

Het is een tragisch en hartverscheurend liefdesverhaal dat je meeneemt naar het Japan van 1904. De vijftienjarige Cio-Cio-San, bijgenaamd ‘Butterfly’ werd een geisha of gezelschapsdame, nadat haar familie in armoede was vervallen. De huwelijksbemiddelaar Goro koppelt haar aan Benjamin Pinkerton, een Amerikaanse officier die in Nagasaki is gelegerd. Pinkerton weet niet of hij alleen maar verliefd is of ook echt van Cio-Cio-San houdt. Hij sluit met Goro een huwelijksovereenkomst voor 99 jaar, die evenwel elke maand opzegbaar is.

De rest van het verhaal kan je bekijken op 11 mei in het Kursaal Oostende, op 12 mei in Capitole Gent en op 14 mei in de Antwerpse Stadsschouwburg.

Win tickets voor 'Madame Butterfly' op zondag 12 mei in Capitole Gent

Radio 2 nodigt je graag uit om samen met je partner op de voorstelling van 'Madame Butterfly' op zondag 12 mei (15 uur) in Capitole Gent. Voor musicalliefhebbers zal het verhaal trouwens vertrouwd in de oren klinken. Alain Boublil en Claude-Michel Schönberg lieten zich door Madama Butterfly inspireren voor hun gigantische hit Miss Saigon. Wil je erbij zijn op 12 mei, kies dan een correct antwoord uit onderstaande mogelijkheden. Succes!

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!