Win tickets voor Nabucco van Verdi

maandag 23 september 2019 - 08:28
Nabucco is een Bijbels drama met thema’s als macht, religie en de helende kracht van de liefde. Een opera met een verhaal van alle tijden.

Verdi’s meest opgevoerde opera

De Italiaanse operaklassieker Nabucco werd gecomponeerd en geschreven door Verdi en heeft een grote rol gespeeld in het nationalisme van het Italiaanse volk. De opera werd voor het eerst opgevoerd in 1842 en elke voorstelling creëerde een gevoel van samenhorigheid en eenheid onder de Italianen. Va’ pensiero, de beroemdste passage, groeide zelfs uit tot een waar symbool. In dit lied treuren de Israëlieten in Babylonisch gevangenschap over hun vaderland. En het is met deze onderdrukte bevolking dat Verdi’s landgenoten zich toen identificeerden tegenover de Habsburgse heersers. Nog steeds fungeert deze melodie als het officieuze tweede Italiaanse volkslied. 

Nieuwe enscenering 

Music Hall Classics brengt ‘Nabucco’ in een gloednieuwe enscenering van Vasiliy Vovkun, met futuristische decors van Tadey Rindzak, kostuums van Sergey Vasilyev en internationale operasterren op de top van hun kunnen. Grootmeester Giuseppe Verdi zocht in de 19de eeuw zijn inspiratie in de Bijbelse geschiedenis. Het was zijn eerste grote succes en naar eigen zeggen het echte begin van zijn carrière. Het ‘Slavenkoor’ uit deze opera is trouwens een van de allerbekendste opera melodieën uit de geschiedenis.

Capitool Gent

Dank zij Radio 2 kan jij er bij zijn op 13 oktober in Het Capitool in Gent. Geef het juiste antwoord op deze vraag en je maakt kans op tickets! Meer info vind je op de site van Music Hall.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!