Wentelteefjes van krentenbrood met peertjes
wo 7 dec. - 3:00
Wentelteefjes kennen we allemaal. Van horen zeggen tenminste, want het is echt wel een 'oud' recept, zo eentje uit je kindertijd. Wentelteefjes blijven lekker, maar een beetje variatie mag altijd. Dez

Wentelteefjes kennen we allemaal. Van horen zeggen tenminste, want het is echt wel een 'oud' recept, zo eentje uit je kindertijd. Wentelteefjes blijven lekker, maar een beetje variatie mag altijd. Deze keer maken we dan ook gebruik van krentenbrood in plaats van wit brood.
INGREDIENTEN
(4 personen)
- 3 Conference-peren
- 30 g ongezouten boter
- 2 eetlepels fijne suiker
- 4 eetlepels Luikse siroop
- 4 dikke sneden krentenbrood (2 tot 2,5 cm)
- 2 dl melk
- 2 hele eieren
BEREIDING
- Snij de geschilde peren in partjes.
- Bak ze aan in boter en suiker.
- Karamelliseer lichtjes.
- Sluit af met Luikse siroop en hou warm.
- Dompel het krentenbrood in de melk en haal door de geklutste eieren.
- Bak in een beboterde pan.
- Leg elke snee in het midden van een bord, bedek met een laagje peer en giet de siroop erover.
(Bron : weekend Knack)