Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top2000

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Afbeelding van het programma: radio2 middag in west-vlaanderen

radio2 middag in west-vlaanderen

100.000 bezoekers voor Paulusfeesten in Oostende

ma 19 aug. - 5:17

De Paulusfeesten in Oostende werden zondagavond in stijl afgesloten. Guy Swinnen, Patrick Riguelle en enkele andere muzikanten brachten een concert ter ere van Willy Willy, de Oostendse rockgitarist die eerder dit jaar overleed. De Paulusfeesten lokten meer dan 100.000 bezoekers. "Zonder de buien van afgelopen week waren de 47ste Paulusfeesten wellicht de beste editie ooit", zegt voorzitter Joris Pollet.
© Foto: Stijn Vandamme ©

De Paulusfeesten hadden dit jaar heel wat vernieuwingen doorgevoerd. Er was het eetpleintje ‘de Square’ en ’t Duukertje, een danceconcept in een zeecontainer. Ook de kinderanimatie kreeg een grondige opsmukbeurt. Voor de inkleding van de pleinen werd er samengewerkt met het Ensorinstituut uit Oostende. Het hoofdpodium, de Paster Pypestraat en de Square kregen een nieuwe uitstraling op basis van de ontwerpen van studenten architectuur.

Winst

Het lijkt er op dat de Paulusfeesten met winst hebben kunnen afsluiten. Vorig jaar boekte het zevendaags festival nog verlies. Door het slechte weer moest toen één festivaldag geschrapt worden. Dit jaar werden enkele veranderingen doorgevoerd, zodat er ook bij slecht weer meer te beleven viel. Voorzitter Joris Pollet: "We hebben ook dit jaar regen gehad maar we hebben ervoor gezorgd dat er ook bij slecht weer meer te beleven was. En ook de grotere tent zorgde ervoor dat de mensen konden schuilen in plaats van naar huis te gaan"

Mascotte

De ‘feestmossel’ op de affiche van de Paulusfeesten ging een eigen leven als ludieke mascotte. Volgend jaar wordt op dat thema verder geborduurd met een nieuw zeewezen. "De Paulusfeesten bevestigen zich als hèt feest voor alle Oostendenaars", zegt een tevreden voorzitter. De 48ste Paulusfeesten vinden plaats van 10 tot 16 augustus 2020.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet