35 jaar Studio West

maandag 5 november 2018 - 15:58
Luc Vanhauwaert
Een rare maar leuke mix tussen oud en nieuw was het vanmiddag. De redactie anno 2018 van Radio 2 West-Vlaanderen maakte een uitzending samen met de pioniers van toen. Want 35 jaar geleden werd Studio West voor het eerst uitgezonden, het regionale programma dat geleid heeft tot Radio 2 West-Vlaanderen.

35 jaar geleden werd "Studio West" voor het eerst uitgezonden. Het was het antwoord van de toenmalige BRT op het succes van de lokale radio's. Voortaan zouden de nationale programma's van "BRT 2" die gemaakt werden in Kortrijk, Gent, Brussel, Antwerpen en Hasselt, op de middag plaats ruimen voor één uur regionale informatie. In Kortrijk leidde dat tot het ontstaan van "Studio West", wat geleid heeft tot Radio 2 West-Vlaanderen, met twee programma's en zes nieuwsbulletins per dag.

Leuke mix tussen oud en nieuw

Het was een leuke mix tussen oud en nieuw die je vanmiddag kon horen. Peter de Groot zat nog eens voor de presentatiemicrofoon. Ann Lepere verstopte zich net zoals toen in een toren in de provincie en de luisteraar moest raden waar ze zat. Jan Knudde, hoofd Radio 2, beleefde misschien nog de spannendste minuten. De Blankenbergenaar die zijn carrière begon bij Studio West en bij BRT 2 Oost-Vlaanderen keerde terug naar zijn beginjaren, toen hij nieuws las. Jan Knudde weet waarover hij spreekt als hij de lof zingt van het team van toen: "Van alle redacties zat de West-Vlaamse in 1983 onder leiding van Jan De Bruyne het hardst te popelen om erin te vliegen."

Tot op vandaag stemt 1 op 3 West-Vlamingen af op de regionale programma´s. Daar komt nu ook een ruim bereik online bij.

Hoofd van Radio 2 West-Vlaanderen Jan Knudde

Het feest gaat nog door

Geen paniek als je "Studio West" vanmiddag gemist hebt. Peter De Groot maakt vijf uitzendingen op rij, geholpen door het hele huidige team. Je kan een prijs winnen als je ontdekt op welke toren Ann Lepere zit. Wim Chielens, verantwoordelijk toentertijd voor vele toeters en bellen, keert vrijdag nog eens terug uit zijn radiopensioen om zijn "Weekendtips" te brengen. Daarmee wou hij de West-Vlaamse luisteraar tips bezorgen voor een avondje uit in de provincie. Of neen. Dat is niet helemaal waar. Hij wou Peter doen lachen. En via hem, iedereen die aan het luisteren was.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!