Acteur Guy Van Sande moet niet naar de gevangenis

dinsdag 13 augustus 2019 - 08:21
Florence Depauw
Guy Van Sande in de rechtbank
Foto: VRT NWS
Het parket van Veurne gaat niet in beroep tegen de veroordeling van acteur Guy Van Sande. Hij kreeg vorige maand drie jaar cel met uitstel voor het bezit, het maken en het verspreiden van kinderporno. Hij kreeg ook wel strenge voorwaarden opgelegd. Het parket overwoog in beroep te gaan, maar doet dat nu niet. Daarom blijft hij nu dus uit de cel.

Het parket van Veurne gaat dan toch niet in beroep tegen de celstraf met uitstel van acteur Guy Van Sande. "We hebben geoordeeld dat we niet in beroep gaan, omdat we ten volle inzetten op de naleving van de voorwaarden die bij de straf die hij kreeg, horen", zegt Filiep Jodts van het parket van Veurne. "Hij moet zich onder andere psychologisch laten begeleiden voor seksuele delinquentie. We hebben ook geoordeeld dat dat meer aangewezen is dan een straf in beroep af te wachten."

Child Focus ontgoocheld

Child Focus, die burgerlijke partij was in de zaak, is ontgoocheld. "Het is een gemiste kans", vindt CEO Heidi De Pauw. "Guy Van Sande heeft absoluut geen schuldinzicht. De feiten zijn zeer ernstig. Het gaat om heel wat beelden van seksueel misbruik van kinderen. Hij had niet alleen beelden in zijn bezit, maar maakte en verspreidde er ook. Er is een bekend slachtoffer, naast de honderden onbekende, niet-geïdentificeerde kinderen. We vinden het dus een gemiste kans van het parket om niet in beroep te gaan. Het zou nochtans een krachtig signaal geweest zijn dat dit in onze maatschappij niet kan."

Als Van Sande zich niet houdt aan zijn voorwaarden, kan hij alsnog naar de cel moeten.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!