Actie politievakbonden zorgt voor vertraging op de weg

donderdag 11 oktober 2018 - 19:14
Michaël Janart
Als je vanmorgen met de auto op pad moet, vertrek je maar beter op tijd. Want de kans is reëel dat de politie je tegenhoudt. De politiebonden voeren actie door hun werk te doen zoals het eigenlijk moet, volgens het boekje.

Niet schrikken dus, als de politie je vandaag uit het verkeer haalt. Het betekent niet per se dat je iets verkeerd hebt gedaan, het gaat om een actie van de politievakbonden. Ze protesteren tegen de onduidelijke regeling van hun pensioen en nog een hele rij andere dingen. Uit protest doen de agenten hun werk volgens het boekje. Je kan gevraagd worden naar je documenten en je kan ook gevraagd worden om te blazen. Mogelijke controlepunten zijn op de Koning Albert I-laan in Brugge, bij de snelwegen in Oostende en Ieper en in de streek van Kortrijk. Bij de scheepvaartpolitie kan het leiden tot controles bij de ferries in de haven van Zeebrugge.

"Overheid verantwoordelijk voor actie"

"We beseffen dat het niet leuk is voor de autobestuurders, maar het kan niet anders", zegt Florent Platteeuw van de liberale vakbond VSOA. "Wanneer mensen vandaag vast zitten in het verkeer, dan hopen we dat ze ook in de richting van de regering zullen kijken. We zien geen andere manier om ons punt duidelijk te maken, dus moeten we dit wel doen."

Het is de overheid die ons dwingt om deze maatregel te nemen

Florent Patteeuw van de liberale vakbond VSOA

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!