Beer Berros is speelkameraadje kwijt

woensdag 6 februari 2019 - 12:17
Margot Derycke
dierenpark De Zonnegloed, beer, Elena, Oost-Vleteren
In het dierenpark De Zonnegloed in Oost-Vleteren is de bruine beer Elena overleden. Het dier stierf aan een chronische baarmoederontsteking die ze opliep in Bulgarije.

Niet meer te genezen

Het was een verzorger van het dierenpark De Zonnegloed in Oost-Vleteren die het dier dinsdagochtend vond. De bruine beer Elena was één van de eerste beren van het park. Ze werd gered uit een fokcentrum in Bulgarije. Daar werd er overdreven met haar gefokt. Ze hield er een chronische baarmoederontsteking aan over en dat werd haar dinsdag fataal. De verzorgers zagen dat er wat scheelde, maar konden niets meer doen.

De verzorgers van De Zonnegloed zijn triest, maar zijn toch blij dat ze Elena nog voor vijf jaar een aangenaam berenleven hebben kunnen geven. "Want ze was erg getraumatiseerd toen ze in de Zonnegloed aankwam." 

In het begin liep ze bijna de hele dag in cirkeltjes, dat was nu volledig weg.

Karel Ackaert, dierenpark De Zonnegloed

Het klikte ook heel goed met Berros, die ook van het fokcentrum kwam. Hij zit er nu wat treurig bij. Berros was er bij toen Elena overleed. Hij gedraagt zich niet zoals anders, zeggen de verzorgers. "Hij mist zijn speelkameraadje."

We proberen Berros wat te troosten. Hij heeft al honing gekregen vandaag.

Karel Ackaert, dierenpark De Zonnegloed

Vroeg gestorven

Na de winter wordt Berros bij de andere twee beren gestoken. Op papier was Elena 21 jaar, maar het is niet zeker of dat wel klopt. Door de mishandeling is het ook moeilijk om de exacte leeftijd te bepalen. Normaal wordt een beer zo'n 30 jaar oud.

dierenpark De Zonnegloed, Elena, beer, Oost-Vleteren

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!