Bij Eutraco Roeselare troosten de vrachtwagens elkaar

woensdag 5 december 2018 - 12:46
Luc Vanhauwaert
Eutraco Roeselare probeert iets te doen aan stijgend aantal vacatures
Vrachtwagens praten met de klep boven hun motor. Ze beklagen er zich over dat ze geen chauffeur meer vinden. Het is een fragment uit een filmpje dat aantoont dat bedrijven heel creatief moeten zijn om nieuwe chauffeurs te vinden, want West-Vlaanderen is de provincie met minst werklozen en met een groeiend aantal vacatures.

Er zijn het minst aantal werklozen in onze provincie. Vijf procent. Daartegenover staat dat er steeds meer vacatures zijn, die dus niet ingevuld geraken. In het laatste jaar is dat aantal met 14 procent gestegen. Geen makkelijke situatie dus voor onze bedrijven. Ondernemersorganisatie UNIZO en de VDAB maakten vandaag de cijfers bekend in het transportbedrijf Eutraco in Roeselare.

Mijn job? Nieuwe collega's werven

Dat de cijfers voorgesteld werden in Eutraco, is niet toevallig. Volgens Liesbeth Pattyn van Eutraco kunnen vijf chauffeurs onmiddellijk aan de slag in het bedrijf. Ze hebben er zelfs een man een job gegeven die vijf maanden voor zijn pensioen staat. Dat toont aan hoe hoog de nood is. Eutraco blijft ook niet bij de pakken zitten. Er is een team van drie personeelsleden voltijds bezig met nieuwe collega's te werven.

We laten onze medewerkers in een wedstrijd creatieve foto's posten over hoe zij nieuwe medewerkers zouden werven.

Liesbeth Pattyn van Eutraco

Twee trucks doen een klapke

Eutraco schakelt niet alleen de sociale media in, met foto's van medewerkers, ze lieten ook een grappig stop-motionfilmpje maken. Daarin zie je twee nieuwe trucks "een klapke doen op de koer". Zegt de een tegen de ander: "Eerlijk gezegd, ik vind u een indrukwekkend schone verschijning." Waarop de ander hem bedankt voor het compliment maar antwoordt: "Maar het belangrijkste ontbreekt nog: de chauffeur!" Zoveel humor en optimisme moet beloond worden. Hopelijk vindt het transportbedrijf nieuwe chauffeurs voor zijn vacatures.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!