Burgemeester Benoit lanceert zelf zoekactie naar Kevin Vanneste in Corsica

woensdag 5 december 2018 - 18:54
Luc Vanhauwaert
Kuurnenaar Kevin Vanneste is al vermist sinds eind september. Vorige week schreef burgemeester Francis Benoit nog een brief naar president Macron en de Franse minister van binnenlandse zaken Christophe Castaner waarin hij vraagt dat Frankrijk meer actie onderneemt. Vandaag lanceert hij zelf een actie op zijn Facebook.

Kevin Vanneste raakte  in september vermist in Corsica. De 30 jarige Kuurnenaar was bezig met de GR 20 af te leggen, een pad van 170 kilometer. De Kuurnse burgemeester heeft de indruk dat er weinig of niets gebeurt in Frankrijk. "Als het niet om kinderen, terroristen of natuurrampen gaat, dan schieten de Fransen niet in gang," zucht de burgemeester. De zaak houdt hem duidelijk wel bezig.

Brief naar Macron

Vorige week schreef Benoit een brief naar president Macron en de de Franse minister van binnenlandse zaken Christophe Castaner. Een antwoord kreeg hij nog niet. "Ze zullen het te druk hebben met de gele hesjes," vreest Benoit. Hij werkt ook samen met de burgemeester van het Noord-Franse Marcq-en-Barœul. Daarmee is Kuurne gejumeleerd. Benoit probeert ook of hij via het Franse parlement aandacht voor de zaak kan wekken.

Stiefvader die het al eens meemaakte

Er kwam ook hulp uit onverwachte hoek. Een stiefvader die zich goed kan inleven in wat de familie van Kevin nu doormaakt. Rudy Devos uit Desselgem verloor zijn stiefdochter Debbie in Nepal. Ze werd vermoord. Rudy is naar Nepal geweest om druk te zetten op het onderzoek. Rudy Devos zocht contact met de Kuurnse burgemeester en met de moeder van Kevin Vanneste. Hij wil een team samenstellen om in Corsica te gaan zoeken. Dat moet met crowdfunding betaald worden en het is die actie die de burgemeester nu op zijn Facebook lanceert. 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!