Burgemeester Kortrijk neemt binnenkort auto's snelheidsduivels in beslag

woensdag 15 mei 2019 - 10:32
Bart Segers
Kortrijk, snelheidsduivels, auto in beslag nemen, burgemeester
Foto: Radio 2
Snelheidsduivels kunnen vanaf deze zomer hun auto verliezen in Kortrijk. De burgemeester gaat vanaf dan auto's in beslag nemen van wegpiraten die in de fout blijven gaan.  Een burgemeester mag een voertuig tot zes maanden lang uit het verkeer halen om zijn inwoners te beschermen.

Burgemeester Van Quickenborne dreigt er dus mee om vanaf deze zomer auto's in beslag te nemen na alweer een zwaar ongeval zondagnacht op het kruispunt van de Oudenaardsesteenweg en de Hugo Verriestlaan in Kortrijk. "Ik kondig dit aan op basis van getuigenissen van Kortrijkzanen die zich ergeren aan cowboys in het verkeer. Die terroriseren onze stad. Ik wil die mensen zo op andere gedachten brengen want ze brengen de openbare orde in gevaar."

Niet akkoord? Raad van State

Eigenaars die niet akkoord gaan met de beslissing, kunnen naar de Raad van State stappen. Er komen ook nachtelijke flitscontroles. Van Quickenborne gaat met deze maatregel zijn collega Bart Somers in Mechelen achterna. Die heeft in zijn stad de voorbije maanden al verschillende auto's in beslag genomen.

Ik kondig dit aan op basis van getuigenissen van Kortrijkzanen die zich ergeren aan cowboys in het verkeer.

Burgemeester van Kortrijk Vincent Van Quickenborne

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!