Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top2000

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Daar zijn de Zeeuwse mosselen

wo 1 aug. - 1:25

Het is weer zover. Het Zeeuwse mosselseizoen is gestart. Dat betekent dat je ze voortaan weer kan eten aan de kust en ook elders. De mosselen zijn er iets later dan anders. En ze zijn ook kleiner.

Ze zijn dus kleiner dan normaal en waarschijnlijk ook iets duurder, maar wel van goede kwaliteit. De Zeeuwse mossel groeit op de bodem van de zee. Het zijn dus niet de hangcultuurmosselen die je al een tijdje kan krijgen. De bodemcultuurmosselen zijn dit jaar vijf weken later dan de afgelopen jaren. "Dat komt omdat het een natuurproduct is", zegt Tilly Sintnicolaas van het Nederlandse mosselbureau. "De levenscyclus van de Zeeuwse mossel is twee jaar. In het begin heeft deze mossel een groeiachterstand opgelopen."

Ze zijn goed gevuld: een vleesgewicht van 30 procent.

— Tilly Sintnicolaas van het Nederlandse mosselbureau

Vooral wij Belgen zijn verzot op de Zeeuwse mossel. 

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet