De Ieperse Emma Meesseman wint nu ook het Vlaams Sportjuweel

woensdag 11 december 2019 - 18:58
Luc Vanhauwaert
Emma Meesseman terwijl ze aan het basketten is.
Foto: Belga
Een week geleden won 26-jarige basketbalspeelster al de Vlaamse Reus. Die prijs voor de beste jaarprestatie kan je verschillende malen winnen. Maar het Vlaams Sportjuweel kan je maar één keer in je leven winnen. Meesseman kreeg de onderscheiding omdat ze de pannen van het dak speelde in de Verenigde Staten, Rusland en in onze nationale club The Belgian Cats.

Basketbalspeelster Emma Meesseman uit Ieper kreeg in Brussel het Vlaams Sportjuweel uit handen van minister van sport Ben Weyts. Het is de bekroning van een uniek jaar waarin ze met haar ploeg 'De Washington Mystics' de WNBA won, de meest belangrijke basketbalcompetitie voor vrouwen in de Verenigde Staten. Ze werd bovendien in Amerika nog eens uitgeroepen tot meest waardevolle speler. In Rusland won ze met haar club Ekaterinenburg de Russische competitie. Met haar hulp slaagde de ploeg erin om voor de vierde keer op rij de titel binnen te rijven. 

Olympische Spelen

Die internationale successen nemen niet weg dat Emma ook veel energie steekt in The Belgian Cats, de Belgische nationale ploeg van vrouwelijke basketters. Als ze met die ploeg begin volgend jaar in Oostende een plaats kan afdwingen op de Olympische Spelen in Tokio, dan wordt dat zonder meer historisch.

Da's een individuele prijs en als ploegsporter had ik nooit gedacht om zoiets te kunnen winnen in mijn carrière.

Emma Meesseman, winnaar van het Vlaams Sportjuweel

Nog altijd Belgisch en West-Vlaams

Meesseman mag dan wel een wereldster zijn in het basket, ze houdt haar voetjes op de grond. Dat zou dan weer aan haar opvoeding liggen en aan haar Belgische en West-Vlaamse aard. Deze uitspraak is Meesseman ten voeten uit: "Mijn grootste vrees is dat ze me zouden zeggen dat ik niet meer dezelfde ben als vroeger." Emma Meesseman bewijst het: je kan erg hoge toppen scheren, met je voetjes op de grond.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!