Deze beeldjes blijven voor altijd in De Palingbeek

woensdag 10 juli 2019 - 12:16
Margot Derycke
beeldjes, CWRM, Eerste Wereldoorlog, Palingbeek, provinciedomein
Foto: Radio 2
Het kunstwerk "Coming World Remember Me" was vorig jaar een enorm succes. Zo'n 200.000 beeldjes krijgen nu samen met het grote ei een permanente plek in het provinciedomein in Zillebeke.

Je hebt er vast ook eentje staan thuis, zo'n "beeldje". De installatie "Coming World Remember Me" van Koen Vanmechelen lokte vorig jaar meer dan 200.000 bezoekers naar het provinciedomein De Palingbeek in Zillebeke. De 600.000 beeldjes stonden symbool voor de 600.000 slachtoffers van de Eerste Wereldoorlog die vielen in ons land. De beeldjes waren allemaal handgemaakt. Iedereen kon zo'n beeldje maken. Heel wat mensen namen nadien een beeldje mee naar huis, maar de overblijvende 200.000 beeldjes vormen nu samen met het grote ei een nieuw, permanent kunstwerk. Het geheel vormt de wereldkaart waarbij alle continenten met elkaar verbonden zijn. Gedeputeerde Jurgen Vanlerberghe is heel blij met het resultaat.

Het was niet de bedoeling, maar heel wat mensen waren vragende partij voor een permanent aandenken aan de installatie.

Gedeputeerde Jurgen Vanlerberghe

De provincie investeerde bijna 180.000 euro in het kunstwerk. Je vindt het naast de centrale oprijlaan van het provinciedomein.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!